Zoom

Meer afbeeldingen

De Clos Beylesse van Domaine de l'Abbaye is elegant, zeer puur en fruitig. Naast finesse heeft deze vin bleu (zoals hij door de eigenaar van Domaine l'Abbaye, Franc Petit, wordt genoemd) ook een verrassend geprononceerd karakter. Domaine de l'Abbaye Traditioneel wordt rosé-wijn gemaakt door de schilletjes van de druiven korte tijd mee te laten gisten in de wijn in wording. De druivenschilletjes geven kleur af, de duur van het meegisten bepaalt de kleur - licht of donker - van de rosé. Bij Domaine de l'Abbaye echter, heeft men andere ideeën over rosé. Daar past men een andere - weliswaar ook traditionele - methode toe: rosé saigné. De wijn wordt gemaakt van het sap dat puur en alleen door het gewicht van de druiven uit de pers is gelopen, is 'weggebloed'. Er wordt dus niet geperst, er worden geen druivenschillen meegegist. Tannines of andere harde, vegetale aroma's komen niet vrij. De lichte kleur - een typische Côtes de Provence 'uien'-kleur - is vanzelf ontstaan, eerst dankzij het op gang komen van de gisting binnenin de druif, en vervolgens dankzij de druk van honderden kilo's druiven.
Land Frankrijk
Streek Provence
Wijnhuis Domaine de l’ Abbaye

Back to Top